• INRICHTING OPENBARE RUIMTE

  • INRICHTING OPENBARE RUIMTE

  • INRICHTING OPENBARE RUIMTE

INRICHTING BINNENGEBIED, DE SINGELBUURT

De positie van de woningen in De Singelbuurt en het appartementengebouw zorgen ervoor dat er een besloten binnengebied ontstaat. Dit wordt eigendom van een Vereniging van Eigenaren waar je als bewoner lid van bent. Het binnengebied wordt multifunctioneel met als hoofdfunctie parkeren. Daarnaast is er veel aandacht voor beplanting voor genoeg schaduw en groen in de buurt. Tevens zijn diverse speelplekken voor kinderen ingericht, met natuurlijk spelen in en rond een wadi.

Parkeren
Er komen 122 parkeervakken die gesplitst worden in appartements­rechten: 53 parkeervakken zijn bestemd voor de eengezinswoningen van Singelbuurt. Iedere parkeerplaats heeft een eigen appartements­recht, zodat elke koper zijn eigen vaste parkeerplaats heeft. Deze parkeerplaats dient ook als zodanig gebruikt te worden en mag niet los van de woning vervreemd worden. De overige parkeerplaatsen zijn bedoeld voor de bewoners van  het appartementengebouw.  Als een bewoner een elektrische auto heeft,
is het mogelijk om vanuit de bouw optioneel een laadpaal te plaatsen, gekoppeld aan de eigen meterkast.
Naast de parkeerplaatsen op het eigen terrein worden er door de gemeente 24 parkeerplaatsen voor bezoekers aangelegd in het openbaar gebied.

De Singelbuurt is ook
een mos-sedumdak en een wadi

Groen is belangrijk in woongebied

Groen is een steeds belangrijker aspect aan het worden in woongebieden. Groen zorgt voor aanwezigheid van biodiversiteit, maar ook is wetenschappelijk bewezen dat het algehele welzijn voor de mens bij aanwezigheid van groen wordt vergroot. In dit binnengebied is ook plaats voor een wadi. Dit is een met grind en zand gevulde greppel of sloot die water kan vasthouden als kan infiltreren en is beloopbaar. Op het moment dat er een regenbui plaatsvindt, kan het water zich verzamelen in de wadi waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte en kan hittestress voorkomen worden.

Zoals je in de tekening kunt zien is er met veel zorg een groenplan gemaakt voor het binnengebied en ontstaat er een mooie mix van beplanting en bomen. Zelfs de daken van de bergingen en het lage gedeelte van het appartementengebouw worden benut door hier een fraai mos-sedumdak op aan te brengen. Het is niet alleen mooi om te zien, het zorgt voor gezonde lucht, vangt regenwater op en bieden bijen, insecten en vogels een prettige leefomgeving. Dat maakt wonen in De Singelbuurt zo compleet.

Circulariteit
Vanuit het oogpunt circulariteit worden de rijbanen uitgevoerd middels hergebruikte straatbakstenen.  De parkeervakken zijn van betonstraatstenen en worden in de kleur zwart uitgevoerd om eventuele vlekken te camoufleren en het geheel netjes te houden.

  079 32 38 838

De Singel Buurt in Zoetermeer