• Woningtype ‘Singel Wood’

KLIMAATVRIENDELIJK WONEN MET EEN GEHEEL EIGEN UITSTRALING

Op de kopse kant van de Singelbuurt worden drie ‘Single Wood’ houten woningen gerealiseerd. Naast dat de constructieve delen van hout worden gemaakt, wordt dit materiaal ook doorgetrokken naar de gevel. De gevelplanken zijn behandeld met een speciale okergele kleur wat erg onderhoudsvriendelijk is.

Deze verduurzaamde gevelplanken komen terug in de bergingen waardoor het hele gebied als één aanvoelt. De grote deuren aan de achterkant fungeren als luiken om privacy te geven en de hitte buiten te houden. Meer over CLT bouwen leest u hier.

De plint van de woningen is gemaakt van metselwerk waardoor het hout beter beschermd is tegen beschadiging en opspattend water en de woningen aansluiten bij de omliggende metselwerk gevels. Het dak is voorzien van royale dakpannen die ook weer de aansluiting hebben op de woningen in de omgeving.

Deze woning heeft, naast een eigen unieke uitstraling, ook een super duurzaam en klimaatvriendelijk karakter met de modernste installaties, hoge isolatiewaarden en tripple glas en geeft een fijn en goed gevoel om in te wonen.

Koopsom vanaf € 445.000,- VON

‘Single Wood’
Toegankelijk en duurzaam wonen in hout

Ben je geïnteresseerd in een fantastische koopwoning in de Singelbuurt? Schrijf je dan in, dan houden we je op de hoogte over de voortgang van het project.

Fijn wonen in hout
De indeling is bijzonder omdat de achterdeur ook de voordeur voor het dagelijks gebruik is. Hierdoor is de woning gericht op de ruime tuin aan de achterkant. Ook is het hierdoor mogelijk om de indeling van de woonkamer en de keuken helemaal zelf te bepalen. De massief houten plafonds zijn van een zo hoogwaardige kwaliteit dat deze in het zicht gelaten worden. Dit geeft een extra warme uitstraling aan het interieur.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gerealiseerd met aan de voorzijde van de woning over de volle breedte de master bedroom. Op de 2e verdieping bevindt zich een heerlijk ruimte die perfect als hobby ruimte ingericht kan worden,
of in de toekomst als 4e slaapkamer kan fungeren. Ook bevindt zich hier de technische ruimte en de voorziening van wasmachine en droger. De hoekwoningen beschikken op de verdieping over extra ramen in de zijgevel.

Ook deze woning beschikt over een tuinafscheiding aan de zijkant en achterzijde, die vanuit de bouw wordt gerealiseerd. Deze is fraai afgewerkt met een houten poort naar het binnengebied en een raster begroeid met groene klimplanten.

Inspiratieplattegronden

Beganegrond:

Eerste verdieping:

Zolderverdieping:

Uniek en centraal
wonen in Zoetermeer

Plattegronden

Bijzonderheden:

 • zowel achter als aan de voorzijde een entree
 • flexibele indeling
 • masterbedroom aan de voorzijde
 • 114 m² woonoppervlakte
 • 3 slaapkamers
 • luxe badkamer voorzien van badmeubel
 • op de 2ᵉ verdieping een royale hobbyruimte

Suggesties:

 • bewoner heeft keuze uit drie locaties voor de keuken
 • ligbad in de badkamer
 • pv-panelen op het dak voor lagere energielasten

Kenmerk:

 • duurzaam CLT gebouwd
 • oppervlakte: ca. 114 m²
 • eigen parkeerplaats op het binnenterrein

Bouwnummers:
bouwnummer 21 afgebeeld
bouwnummers 20 en 22 zijn de hoekwoningen

KLIK OP HET BOUWNUMMER HIERONDER VOOR MEER INFORMATIE.

‘Single Wood’
BWNR. 22 (VERKOCHT) Bwnr. 21 (VERKOCHT) Bwnr. 20 (VERKOCHT)

BWNR. 22 (VERKOCHT)

Hoekwoning
€ 470.000,- VON

114 m² GBO
163 m² ca. grondoppervlakte
parkeerplaats 91

Meer informatie over dit bouwnummer

Bwnr. 21 (VERKOCHT)

Tussenwoning
€ 445.000,- VON

114 m² GBO
124 m² ca. grondoppervlakte
parkeerplaats 90

Meer informatie over dit bouwnummer

Bwnr. 20 (VERKOCHT)

Hoekwoning
€ 470.000,- VON

114 m² GBO
163 m² ca. grondoppervlakte
parkeerplaats 89

Meer informatie over dit bouwnummer

KIEZEN VOOR HOUT EEN NATUURLIJKE KEUZE

HOUT IS UITSTEKEND ISOLEREND EN GELUIDSDEMPEND

Bouwen met hout

Omdat de houten panelen in de fabriek worden voorbereid en afgewerkt zijn ze van hoge kwaliteit en maatvast. Dat is ook zichtbaar in
de woning. Hout is van nature vochtregulerend en beschikt over uitstekende isolerende en akoestische eigen­schappen en is brandveilig.
De luchtvochtigheid blijft bij een houten woning op een constant niveau. Dat heeft een positieve invloed op het binnenklimaat van de woning en op het energieverbruik.

CO OPSLAG.

Deze houten woning levert op drie fronten een bijdrage CO-reductie.

 1. CO-opslag i.p.v. reductie: de woning is van hout, een materiaal dat CO opslaat.
 2. Dit hout komt uit duurzaam beheerd bos, waar nieuwe bomen worden aangeplant die opnieuw CO opnemen.
 3. Met deze woning wordt voorkomen dat CO producerend beton wordt toegepast.

.

De drie ‘Single Wood’ woningen bestaan uit een traditionele betonnen begane grondvloer met een draagconstructie en gevel van hout. Hiermee combineren we alle comfort van een nieuwbouw­woning met het aangename van hout. De woningen worden opgebouwd met constructief massief hout ofwel CLT, crossed laminated timber voor de dragende wanden en de massieve houten verdiepings­vloeren. De voor- en achtergevel en het dak worden uitgevoerd in super goed geïsoleerd houtskelet, HSB. Verder zijn de kozijnen, de gevelbekleding en de trap van hout.

Het installatieconcept van ‘Single Wood’ woningen bestaat uit een bodemwarmte­pomp en is hiermee volledig gasloos. De vloer­verwarming op de begane grond en de laag­temperatuur radiatoren op de verdiepingen kunnen deze super goed geïsoleerde woning met gemak verwarmen. De warmte van het douchewater wordt terug­gewonnen om nog efficiënter te verwarmen.

BIJ HET BOUWEN MET HOUT SLAAN WE HEEL VEEL CO OP EN COMPENSEREN WE ZO DE UITSTOOT TIJDENS DE BOUW

  079 32 38 838

De Singel Buurt in Zoetermeer