• Woningtype ‘Singel Wood’

KLIMAATVRIENDELIJK WONEN MET EEN GEHEEL EIGEN UITSTRALING

Op de kopse kant van de Singelbuurt worden drie ‘Single Wood’ CLT woningen gerealiseerd. Bouwen in CLT (Cross Laminated Timber) betekent dat het beton van de dragende wanden en verdiepingsvloeren wordt vervangen door sterke massief houten constructieplaten. Bouwen in CLT is biobased, er is geen sprake van CO2 uitstoot tijdens de bouw tegenover een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot bij het bouwen in volledig beton. Bij deze 3 woningen is de begane grond voorzien van een botonnen vloer met behaagelijke vloerverwarming en of vloerverkoeling. De woning heeft een gemetselde onderplint wat de woning in combinatie met de andere natuurlijke materialen een eigen karakter geeft. Meer over CLT bouwen leest u hier.

‘Single Wood’
Toegankelijk en duurzaam wonen

Ben je geïnteresseerd in een fantastische koopwoning in de Singelbuurt? Schrijf je dan in, dan houden we je op de hoogte over de voortgang van het project.

De naam ‘Single Wood’ zegt het al, deze woning is gebouwd in hout. De architect heeft met het ontwerp in indeling van deze woning rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo heeft deze woning zowel een entree aan de voorzijde als aan de achterzijde. Hierdoor ontstaat er een hele flexibele indeling. Zo kan bijvoorbeeld de keuken aan de voorzijde, in het midden of aan de achterzijde geplaatst worden en kan iedere bewoner zijn eigen creativiteit hierin kwijt.

Toegankelijk wonen in hout
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gerealiseerd met aan de voorzijde van de woning over de volle breedte de master bedroom. Op de 2e verdieping bevindt zich een heerlijk ruimte die perfect als hobbyruimte ingericht kan worden, of waar in de toekomst een 4e slaapkamer gecreëerd kan worden. Ook bevindt zich hier de technische ruimte en de voorziening van wasmachine en droger. Door de mogelijkheid om flexibel in te delen kunt u als koper zelf bepalen waar u bijvoorbeeld de keuken wilt plaatsen. De hoekwoningen (bwnr. 20 en 22) beschikken over een heerlijk grote tuin met zijstrook. Ook deze woningen beschikken over een tuinafscheiding aan de achterzijde, die door de architect is ontworpen en vanuit de bouw wordt gerealiseerd. Deze is fraai afgewerkt met een raster bedekt oa. met groene klimplanten.

Inspiratieplattegronden

Beganegrond:

Eerste verdieping:

Zolderverdieping:

Uniek en centraal
wonen in Zoetermeer

Plattegronden

Bijzonderheden:
zowel achter als aan de voorzijde een entree
– flexibele indeling
– masterbedroom aan de voorzijde
114 m² woonoppervlakte
3 slaapkamers
luxe badkamer voorzien van badmeubel
op de 2ᵉ verdieping een royale hobbyruimte

Suggesties:
bewoner kan zelf locatie keuken bepalen
ligbad in de badkamer

Kenmerk:
duurzaam CLT gebouwd
Oppervlakte: ca. 114 m²
– eigen parkeerplaats op het binnenterrein

Bouwnummers:
bouwnummer 21 afgebeeld
bouwnummers 20 en 22 zijn de hoekwoningen

Bekijk ook de woningen ‘Singel Zicht’ en ‘Singel Pracht’!

HOUT, HOUT, HOUT CLT (Cross Laminated Timber)

Voor een houten woning
zijn maar twee ritten nodig naar de bouwplaats

Duurzaamheid en binnenklimaat

Hout is van nature vochtregulerend en beschikt over uitstekende isolerende eigenschappen. De luchtvochtigheid blijft daarbij op een constanter niveau. Dat heeft een positieve invloed op het binnenklimaat van de woning en op het energie­verbruik. Bouwen in hout scheelt ook enorm veel in CO2-uitstoot. En dat past helemaal bij Zuiver Bosrijk, waar duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is.

CO OPSLAG.

Deze houten woning levert op drie fronten een bijdrage aan CO reductie.

  1. CO-opslag i.p.v. reductie: de woning is van hout, een materiaal dat CO opslaat.
  2. Dit hout komt uit duurzaam beheerd bos, waar nieuwe bomen worden aangeplant die opnieuw CO opnemen.
  3. Met deze woning wordt voorkomen dat CO producerend beton wordt toegepast.

.

De basis constructie van de drie ‘Single Wood’woningen bestaat uit een casco van CLT (Cross Laminated Timber) woningscheidende wanden, HSB-binnenspouwbladen voor de voor- en achtergevels, CLT als verdiepingsvloeren, trap en houten gevelafwerking. Het dak wordt afgewerkt met EPDM- en PV-panelen. Het installatieconcept van ‘Single Wood’-woningen bestaat uit een bodemwarmtepomp. Door het relatief lage gewicht van een woning in CLT ten opzichte van een betonnen woning, kan het geheel grotendeels geprefabriceerd worden in de fabriek en in twee ritten naar de bouwplaats worden gebracht. Overlast tijdens de realisatie is hierdoor tot een minimum beperkt.

Brandveiligheid
Kruislaaghout is veilig en heeft een voorspelbaar brandgedrag. Wanneer het materiaal aan een brand wordt blootgesteld, zal de buitenste laag verkolen en een schild vormen rondom de kern die zijn draagvermogen daardoor kan behouden. Het brandt dus heel langzaam, maar wel op een veilige manier, zodat de stabiliteit van de woning niet in gevaar komt.

Sneller bouwen
Een ander voordeel van bouwen in CLT is dat het materiaal mogelijk maakt om snel(ler) te bouwen. Het is lichter dan baksteen of beton en laat zich makkelijk verwerken. De geprefabri­ceerde houten onderdelen zijn groot, maatvast en eenvoudig aan elkaar te koppelen. Boven­dien heb je bij het verwerken niet te maken met bouwvocht en droogtijden en is de constructie meteen belastbaar. Uitsparingen voor bijvoor­beeld leidingwerk, maar ook spotjes en licht­punten kunnen heel nauwkeurig worden aangebracht.

  079 32 38 838

De Singel Buurt in Zoetermeer